Restani Patrizia

Full professor
SSD
CHIM/10 - FOOD CHEMISTRY
Competition sector
03/D1 - MEDICINAL, TOXICOLOGICAL AND NUTRITIONAL CHEMISTRY AND APPLIED TECHNOLOGIES

Contacts

Workplace

Via Balzaretti, 9/11/13
20133 MILANO (MI)

Office phone number
02503 18274
02503 18371
Additional phone numbers
02 503.18350
University email address
Teaching - Programme courses

Postgraduate programmes

A.Y. 2021/2022
Advanced course
A.Y. 2020/2021
Advanced course
A.Y. 2019/2020
Advanced course
A.Y. 2018/2019
Research

Publications

Publications
  • Valutazione dell'effetto di trattamenti termici tecnologici ed enzimatici sulla concentrazione di ginkotossina in semi di Ginkgo Biloba L / C. Di Lorenzo, S. Biella, C. Bani, P. Restani. ((Intervento presentato al convegno Sostanze di origine naturale: farmaci, veleni o entrambi tenutosi a Bologna nel 2021.
  • Grani antichi e moderni : sono sicuri per il soggetto celiaco? / F. Colombo, C. Di Lorenzo, S. Biella, C. Bani, P. Restani. ((Intervento presentato al 20. convegno Congresso Nazionale della Società Italiana di Tossicologia : Sostanze di origine naturale: farmaci, veleni o entrambi tenutosi a Bologna nel 2021.
  • Dietary and lifestyle habits of drinkers with preference for alcoholic beverage : Does it really matter for public health? a review of the evidence / R.I. Kosti, C. Di Lorenzo, D.B. Panagiotakos, G. Sandeman, N. Frittella, B. Iasiello, P.-. Teissedre, P. Restani. - In: OENO ONE. - ISSN 2494-1271. - 55:4(2021 Oct 04), pp. 1-17. [10.20870/oeno-one.2021.55.4.4757]
  • Pigmented corn varieties as functional ingredients for gluten-free products / F. Colombo, C.M. Di Lorenzo, K. Petroni, M. Silano, S.R. Pilu, E. Falletta, S. Biella, P. Restani. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 10:8(2021 Jul 30), pp. 1770.1-1770.18. [10.3390/foods10081770]
  • Ancient and Modern Cereals as Ingredients of the Gluten-Free Diet: Are They Safe Enough for Celiac Consumers? / F. Colombo, C.M. Di Lorenzo, S. Biella, C. Bani, P. Restani. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 10:4(2021 Apr 20), pp. 906.1-906.20. [10.3390/foods10040906]