Biotechnology for a sustainable and safe agri-food system

A.A. 2018/2019
Insegnamento per
8
Crediti massimi
48
Ore totali
SSD
AGR/17 VET/04 VET/07
Lingua
Inglese
Obiettivi formativi
The Italian agri - food system takes on daily new challenges in relation to: authentication and traceability of animal products by protecting animal biodiversity, eco - sustainability of the agro -food industry, safety of food and feed, evaluation of environmental impact and ecotoxicity of veterinary drugs. The course will provide a multidisciplinary overview of the latest developments within the themes mentioned with particular reference to the approaches and biotechnological applications.

Struttura insegnamento e programma

Edizione attiva
Responsabile
Moduli o unità didattiche
Module: Characterization of Italian animal genetic resources for food products: authentication and traceability purposes
AGR/17 - ZOOTECNICA GENERALE E MIGLIORAMENTO GENETICO - CFU: 4
Lezioni: 24 ore

Module: Ecosustanaibility of the agri-food chain
VET/04 - ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE - CFU: 2
Lezioni: 12 ore

Module: Ecotoxicity and drugs residues in the food chain
VET/07 - FARMACOLOGIA E TOSSICOLOGIA VETERINARIA - CFU: 2
Lezioni: 12 ore

Periodo
Secondo semestre
Periodo
Secondo semestre
Modalità di valutazione
Esame
Giudizio di valutazione
voto verbalizzato in trentesimi