Banterle Alessandro

PROFESSORE ORDINARIO
SSD
AGR/01 - ECONOMIA ED ESTIMO RURALE
Settore concorsuale
07/A1 - ECONOMIA AGRARIA ED ESTIMO

Contatti

Sede di lavoro

Via Celoria, 2
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 16482
Altri numeri di telefono
02 50316482
E-mail di ateneo
Sito web
Ricevimento
martedi dalle 14.30 alle 18.30
Luogo di ricevimento
Dipartimento di Scienze e Politiche Ambientali - ESP - via Celoria 2 - Milano

Didattica

Ricerca

Pubblicazioni
  • Can consumer food choices contribute to reduce environmental impact? The case of cisgenic apples / E. De Marchi, A. Cavaliere, J. Bacenetti, F. Milani, S. Pigliafreddo, A. Banterle. - In: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT. - ISSN 0048-9697. - 681(2019 Sep 01), pp. 155-162.
  • Can nudging improve the environmental impact of food supply chain? A systematic review / L. Ferrari, A. Cavaliere, E. De Marchi, A. Banterle. - In: TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY. - ISSN 0924-2244. - 91(2019 Sep), pp. 184-192.
  • Sustainable development and supply chain coordination : The impact of corporate social responsibility rules in the European Union food industry / S. Stranieri, L. Orsi, A. Banterle, E.C. Ricci. - In: CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY & ENVIRONMENTAL MANAGEMENT. - ISSN 1535-3958. - 26:2(2019 Mar), pp. 481-491.
  • Changing attitudes towards healthy food via self-association or nutritional information : what works best? / E. Demartini, E. De Marchi, A. Cavaliere, S. Mattavelli, A. Gaviglio, A. Banterle, J. Richetin, M. Perugini. - In: APPETITE. - ISSN 0195-6663. - 132(2019 Jan), pp. 166-174.
  • Is the Mediterranean Diet for all? An analysis of socioeconomic inequalities and food consumption in Italy / A. Cavaliere, E. De Marchi, F. Donzelli, A. Banterle. - In: BRITISH FOOD JOURNAL. - ISSN 0007-070X. - 121:6(2019), pp. 1327-1341.