Scarafoni Alessio
PROFESSORE ASSOCIATO
SSD
BIO/10 - BIOCHIMICA
Settore concorsuale
05/E1 - BIOCHIMICA GENERALE
Competenze e ambito di ricerca
Contatti
Sede di lavoro
Numero di telefono dell'ufficio
Altri numeri di telefono
E-mail di ateneo
Ricevimento
Esclusivamente su appuntamento (e-mail)
Luogo di ricevimento
edificio 21040 (palazzina ex DISMA), 1° piano
Didattica - insegnamenti
Corsi di laurea
A.A. 2020/2021
A.A. 2019/2020
A.A. 2018/2019
Post laurea
A.A. 2018/2019
Ricerca
Pubblicazioni
Pubblicazioni
-
Chemical Composition, Tocopherol and Carotenoid Content of Seeds from Different Andean Lupin (Lupinus mutabilis) Ecotypes / L.B. Berru, P. Glorio-Paulet, C. Basso, A. Scarafoni, F. Camarena, A. Hidalgo, A. Brandolini. - In: PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION. - ISSN 0921-9668. - (2021). [Epub ahead of print]
-
Lupinus albus γ-Conglutin, a Protein Structurally Related to GH12 Xyloglucan-Specific Endo-Glucanase Inhibitor Proteins (XEGIPs), Shows Inhibitory Activity against GH2 β-Mannosidase / S. De Benedetti, E. Galanti, J. Capraro, C. Magni, A. Scarafoni. - In: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. - ISSN 1661-6596. - 21:19(2020 Oct 03).
-
Characterization of chenopodin isoforms from quinoa seeds and assessment of their potential anti-inflammatory activity in Caco-2 cells / J. Capraro, S. De Benedetti, M. Di Dio, E. Bona, A. Abate, P.A. Corsetto, A. Scarafoni. - In: BIOMOLECULES. - ISSN 2218-273X. - 10:5(2020 May), pp. 795.1-795.15.
-
Selected autochthonous rhizobia, applied in combination with AM fungi, improve seed quality of common bean cultivated in reduced fertilization condition / N. Massa, P. Cesaro, V. Todeschini, J. Capraro, A. Scarafoni, S. Cantamessa, A. Copetta, F. Anastasia, E. Gamalero, G. Lingua, G. Berta, E. Bona. - In: APPLIED SOIL ECOLOGY. - ISSN 0929-1393. - 148(2020 Apr), pp. 103507.1-103507.10.
-
Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities of the Crude Extracts of Raw and Fermented Tomato Pomace and Their Correlations with Aglycate-Polyphenols Parisa Abbasi-Parizad / P. Abbasi Parizad, P. De Nisi, F. Adani, T. Pepe' Sciarria, P. Squillace, A. Scarafoni, S. Iametti, B. Scaglia. - In: ANTIOXIDANTS. - ISSN 2076-3921. - 9:2(2020 Feb), pp. 179.1-179.14.