Scarafoni Alessio

PROFESSORE ASSOCIATO
SSD
BIO/10 - BIOCHIMICA
Settore concorsuale
05/E1 - BIOCHIMICA GENERALE

Contatti

Sede di lavoro

Via Celoria, 2
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 16820
Altri numeri di telefono
0250316821
E-mail di ateneo
Ricevimento
Giovedi pomeriggio esclusivamente su appuntamento (e-mail)
Luogo di ricevimento
edificio 21040 (palazzina ex DISMA), 1° piano

Didattica

Ricerca

Pubblicazioni
  • Characterization of chenopodin isoforms from quinoa seeds and assessment of their potential anti-inflammatory activity in Caco-2 cells / J. Capraro, S. De Benedetti, M. Di Dio, E. Bona, A. Abate, P.A. Corsetto, A. Scarafoni. - In: BIOMOLECULES. - ISSN 2218-273X. - 10:5(2020 May), pp. 795.1-795.15.
  • Selected autochthonous rhizobia, applied in combination with AM fungi, improve seed quality of common bean cultivated in reduced fertilization condition / N. Massa, P. Cesaro, V. Todeschini, J. Capraro, A. Scarafoni, S. Cantamessa, A. Copetta, F. Anastasia, E. Gamalero, G. Lingua, G. Berta, E. Bona. - In: APPLIED SOIL ECOLOGY. - ISSN 0929-1393. - 148(2020 Apr), pp. 103507.1-103507.10.
  • Plant agro-biodiversity needs protection, study and promotion: results of research conducted in Lombardy region (Northern Italy) / L. Giupponi, R. Pilu, A. Scarafoni, A. Giorgi. - In: BIODIVERSITY AND CONSERVATION. - ISSN 0960-3115. - 29:2(2020), pp. 409-430.
  • Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities of the Crude Extracts of Raw and Fermented Tomato Pomace and Their Correlations with Aglycate-Polyphenols Parisa Abbasi-Parizad / P. ABBASI PARIZAD, P. DE NISI, F. ADANI, T. PEPE' SCIARRIA, P. SQUILLACE, A. SCARAFONI, S. IAMETTI, B. SCAGLIA. - In: ANTIOXIDANTS. - ISSN 2076-3921. - 9:2(2020), pp. 179.1-179.14.
  • Bio-Functional and Structural Properties of Pasta Enriched with a Debranning Fraction from Purple Wheat / P. Abbasi Parizad, M. MARENGO, F. BONOMI, A. SCARAFONI, C. Cecchini, M. Ambrogina Pagani, A. Marti, S. IAMETTI. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 9:2(2020), pp. 163.1-163.13.