Casson Andrea

Contatti

Sede di lavoro

Via Celoria, 2
20133 MILANO (MI)

Altri numeri di telefono
0250316873
E-mail di ateneo
Ricerca

Pubblicazioni

Pubblicazioni
  • A reliable tool based on near-infrared spectroscopy for the monitoring of moisture content in roasted and ground coffee : A comparative study with thermogravimetric analysis / A. Tugnolo, V. Giovenzana, C. Malegori, P. Oliveri, A. Casson, M. Curatitoli, R. Guidetti, R. Beghi. - In: FOOD CONTROL. - ISSN 0956-7135. - 130(2021 Dec), pp. 108312.1-108312.8. [10.1016/j.foodcont.2021.108312]
  • Evaluation of consumer domestic habits on the environmental impact of ready-to-eat and minimally processed fresh-cut lamb's lettuce / V. Giovenzana, A. Casson, R. Beghi, A. Pampuri, I. Fiorindo, A. Tugnolo, R. Guidetti. - In: SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION. - ISSN 2352-5509. - 28(2021 Jul), pp. 925-935. [10.1016/j.spc.2021.07.021]
  • Assessment of an expanded-polypropylene isothermal box to improve logistic sustainability of catering services / A. Casson, V. Giovenzana, A. Tugnolo, A. Pampuri, I. Fiorindo, R. Beghi, R. Guidetti. - In: JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. - ISSN 1974-7071. - 52:2(2021 Jun 28), pp. 1139.1-1139.9. [10.4081/jae.2021.1139]
  • Valutazione dello stato idrico della vite mediante tecniche ottiche speditive : risultati preliminari in condizioni controllate / A. Tugnolo, A. Pampuri, D. Bianchi, V. Giovenzana, R. Beghi, A. Casson, L. Brancadoro, R. Guidetti. ((Intervento presentato al convegno Enoforum tenutosi a online nel 2021.
  • Environmental Impact of Food Preparations Enriched with Phenolic Extracts from Olive Oil Mill Waste / A. Pampuri, A. Casson, C. Alamprese, C.D. Di Mattia, A. Piscopo, G. Difonzo, P. Conte, M. Paciulli, A. Tugnolo, R. Beghi, E. Casiraghi, R. Guidetti, V. Giovenzana. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 10:5(2021 Apr), pp. 980.1-980.22.