Balzaretti Claudia Maria

PROFESSORE ASSOCIATO
SSD
VET/04 - ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE
Settore concorsuale
07/H2 - PATOLOGIA VETERINARIA E ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE

Contatti

Sede di lavoro

Via Celoria, 10
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 17855
02503 17857
02503 34310
Altri numeri di telefono
02 50334310
E-mail di ateneo
Ricevimento
richiesta da inviare con e-mail
Luogo di ricevimento
Polo di Lodi Via dell'Università n. 6
Ricerca

Pubblicazioni

Pubblicazioni
  • Effect of high-pressure processing on physico-chemical, microbiological and sensory traits in fresh fish fillets (Salmo salar and Pleuronectes platessa) / M. Castrica, R. Pavlovic, C.M. Balzaretti, G. Curone, G. Brecchia, E. Copelotti, S. Panseri, D. Pessina, C. Arnoldi, L.M. Chiesa. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 10:8(2021 Jul 30), pp. 1775.1-1775.14. [10.3390/foods10081775]
  • Survival of a SARS-CoV-2 Surrogate on Flow-Pack Polyethylene and Polystyrene Food Trays at Refrigeration and Room Temperature Conditions / V. Terio, P. Lorusso, M. Castrica, A. Pandiscia, D. Miraglia, C.M. Balzaretti, G. Tantillo, N. Decaro. - In: APPLIED SCIENCES. - ISSN 2076-3417. - 11:9(2021 Apr 27), pp. 3977.1-3977.7.
  • Evaluation of the persistence of SARS-CoV-2 (ATCC® VR-1986HK™) on two different food contact materials: flow pack polyethylene and polystyrene food trays [Evaluation of the persistence of {SARS}-{CoV}-2 ({ATCC}{ extregistered} {VR}-1986HK{ exttrademark}) on two different food contact materials: flow pack polyethylene and polystyrene food trays] / M. Castrica, C.M. Balzaretti, D. Miraglia, P. Lorusso, A. Pandiscia, G. Tantillo, F. Romana Massacci, V. Terio. - In: LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. - ISSN 0023-6438. - 146(2021 Apr 24).
  • SARS-CoV-2 RNA detection in the air and on surfaces in the COVID-19 ward of a hospital in Milan, Italy / K. Razzini, M. Castrica, L. Menchetti, L. Maggi, L. Negroni, N.V. Orfeo, A. Pizzoccheri, M. Stocco, S. Muttini, C.M. Balzaretti. - In: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT. - ISSN 0048-9697. - 742(2020 Nov 10).
  • Antibacterial Effect of an Active Absorbent Pad on Fresh Beef Meat during the Shelf-Life: Preliminary Results / M. Castrica, D. Miraglia, L. Menchetti, R. Branciari, D. Ranucci, C.M. Balzaretti. - In: APPLIED SCIENCES. - ISSN 2076-3417. - 10:21(2020 Nov 07).