Picozzi Claudia

RICERCATORE
SSD
AGR/16 - MICROBIOLOGIA AGRARIA
Settore concorsuale
07/I1 - MICROBIOLOGIA AGRARIA

Contatti

Sede di lavoro

Via Mangiagalli, 25
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 19174
E-mail di ateneo
Ricevimento
Per appuntamento
Ricerca

Pubblicazioni

Pubblicazioni
  • Development of quantitative real-time PCR and digital droplet-PCR assays for rapid and early detection of the spoilage yeasts Saccharomycopsis fibuligera and Wickerhamomyces anomalus in bread / P. Cremonesi, C. Garofalo, C. Picozzi, B. Castiglioni, N. Mangieri, V. Milanovic, A. Osimani, L. Aquilanti. - In: FOOD MICROBIOLOGY. - ISSN 0740-0020. - 101(2022 Feb), pp. 103894.1-103894.7. [10.1016/j.fm.2021.103894]
  • Sisymbrium officinale (the singers’ plant) as an ingredient : analysis of somatosensory active volatile isothiocyanates in model food and drinks / P. De Nisi, G. Borgonovo, S. Tramontana, S. Grassi, C. Picozzi, L. Scaglioni, S. Mazzini, N. Mangieri, A. Bassoli. - In: FOODS. - ISSN 2304-8158. - 10:2(2021 Feb 03), pp. 308.1-308.12.
  • Evaluation of a Potential Bacteriophage Cocktail for the Control of Shiga-Toxin Producing Escherichia coli in Food / N. Mangieri, C. Picozzi, R. Cocuzzi, R.C. Foschino. - In: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY. - ISSN 1664-302X. - 11(2020 Jul 24), pp. 1801.1-1801.9.
  • COMPOUNDS HAVING PRESERVATIVE, ANTIMICROBIAL AND ANTISEPTIC ACTIVITY / G. Aldini, L. Regazzoni, C. Picozzi, M. Carini, L. Fumagalli, G. Vistoli.
  • Yeast-Free Doughs by Zymomonas mobilis: Evaluation of Technological and Fermentation Performances by Using a Metabolomic Approach / L. Nissen, M. Rollini, C. Picozzi, A. Musatti, R. Foschino, A. Gianotti. - In: MICROORGANISMS. - ISSN 2076-2607. - 8:6(2020 Jun).