Romano Diego

PROFESSORE ASSOCIATO
SSD
CHIM/11 - CHIMICA E BIOTECNOLOGIA DELLE FERMENTAZIONI
Settore concorsuale
03/D1 - CHIMICA E TECNOLOGIE FARMACEUTICHE, TOSSICOLOGICHE E NUTRACEUTICO-ALIMENTARI

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Pubblicazioni
  • From cheese whey permeate to Sakacin‑A/bacterial cellulose nanocrystal conjugates for antimicrobial food packaging applications : a circular economy case study / M. Rollini, A. Musatti, D. Cavicchioli, D. Bussini, S. Farris, C. Rovera, D. Romano, S. De Benedetti, A. Barbiroli. - In: SCIENTIFIC REPORTS. - ISSN 2045-2322. - 10(2020 Dec 07), pp. 21358.1-21358.14.
  • Prezioso come uno scarto: dal permeato di siero un imballaggio sostenibile ad attività antimicrobica / M. Rollini, A. Barbiroli, D. Cavicchioli, S. Farris, L. Higueras, L. Pellegrino, D. Romano, A. Musatti. - In: IL LATTE. - ISSN 0392-6060. - 94:6(2020 Jun), p. 72.
  • Enzymatic Hydrolysis of Bacterial Cellulose for the Production of Nanocrystals for the Food Packaging Industry / C. Rovera, F. Fiori, S. Trabattoni, D. Romano, S. Farris. - In: NANOMATERIALS. - ISSN 2079-4991. - 10:4(2020 Apr 11), pp. 735.1-735.11.
  • From Cheese Whey Permeate To An Anti-Listeria Food Packaging Device: Bacterial Cellulose Nanocrystals/Sakacin-A Conjugates (Nanosak) / A. Barbiroli, D. Bussini, S. De Benedetti, V. De Vitis, S. Farris, R. Gavara, P. Hernandez Munoz, L. Higueras, C. Mapelli, P. Motta, A. Musatti, D. Romano, C. Rovera, M. Rollini. ((Intervento presentato al 9. convegno SLIM Shelf Life International Meeting : June, 17th - 20th tenutosi a Napoli nel 2019.
  • Efficient Enzymatic Preparation of Flavor Esters in Water / I.C. Perdomo, S. Gianolio, A. Pinto, D. Romano, M.L. Contente, F. Paradisi, F. Molinari. - In: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. - ISSN 0021-8561. - 67:23(2019 Jun 12), pp. 6517-6522.