Fessas Dimitrios

PROFESSORE ASSOCIATO CONFERMATO
SSD
CHIM/02 - CHIMICA FISICA
Settore concorsuale
03/A2 - MODELLI E METODOLOGIE PER LE SCIENZE CHIMICHE

Contatti

Sede di lavoro

Via Mangiagalli, 25
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 19219
E-mail di ateneo
Sito web
su appuntamento ed in orari subito dopo le lezioni senza appuntamento
Luogo di ricevimento
Studio, quinto piano, nuovo edificio, DeFENS (Via Mangiagalli, 25 20133 - Milano)

Didattica

Ricerca

Pubblicazioni
  • IR spectroscopy and chemometrics for physical property prediction of structured lipids produced by interesterification of beef tallow / A.B. Aktas, C. Alamprese, D. Fessas, B. Ozen. - In: LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. - ISSN 0023-6438. - 110(2019 Jul), pp. 25-31.
  • Dissecting the effects of free fatty acids on the thermodynamic stability of complex model membranes mimicking insulin secretory granules / F. Saitta, M. Signorelli, D. Fessas. - In: COLLOIDS AND SURFACES. B, BIOINTERFACES. - ISSN 0927-7765. - 176(2019 Apr 01), pp. 167-175.
  • Calorimetry and thermal analysis in food science : an updated review / A. Schiraldi, D. Fessas. - In: JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY. - ISSN 1588-2926. - (2019 Mar 14). [Epub ahead of print]
  • Isothermal calorimetry protocols to monitor the shelf life and aftermarket follow-up of fresh cut vegetables / N. Haman, M. Signorelli, C. Duce, L. Franzetti, D. Fessas. - In: JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY. - ISSN 1588-2926. - (2019 Feb 20). [Epub ahead of print]
  • Thermodynamic stability of myoglobin-poly(ethylene glycol) bioconjugates : a calorimetric study / C. Pelosi, F. Saitta, F.R. Wurm, D. Fessas, M.R. Tinè, C. Duce. - In: THERMOCHIMICA ACTA. - ISSN 0040-6031. - 671(2019 Jan), pp. 26-31.