Ragg Enzio Maria

PROFESSORE ORDINARIO
SSD
CHIM/06 - CHIMICA ORGANICA
Settore concorsuale
03/C1 - CHIMICA ORGANICA

Referenti e contatti

Sede di lavoro

Via Celoria, 2
20133 MILANO (MI)

Numero di telefono dell'ufficio
02503 16808
02503 16809
Altri numeri di telefono
0250316808
E-mail di ateneo
Ricevimento
tutti i giorni su appuntamento ore 10.30-12.30 14.30-18.30
Luogo di ricevimento
studio

Didattica

Ricerca

Pubblicazioni
  • NMR approach for monitoring the photo-degradation of riboflavin and methionine / D. Fracassetti, M. Mastro, S. Limbo, A.G. Tirelli, E.M. Ragg. ((Intervento presentato al convegno In Vino Analytica Scientia tenutosi a Bordeaux nel 2019.
  • Effect of processing conditions on water mobility and cooking quality of gluten-free pasta. A magnetic resonance imaging study / A. Marti, E. Ragg, M.A. Pagani. - In: FOOD CHEMISTRY. - ISSN 0308-8146. - 266(2018 Nov), pp. 17-23.
  • Macromolecular Traits in the African Rice Oryza glaberrima and in Glaberrima/Sativa Crosses, and Their Relevance to Processing / M. Marengo, A. Barbiroli, F. Bonomi, M.C. Casiraghi, A. Marti, M.A. Pagani, J. Manful, S. Graham Acquaah, E. Ragg, D. Fessas, J.A. Hogenboom, S. Iametti. - In: JOURNAL OF FOOD SCIENCE. - ISSN 0022-1147. - 82:10(2017 Oct), pp. 2298-2305.
  • Stabilization of beta-lactoglobulin by polyols and sugars against temperature-induced denaturation involves diverse and specific structural regions of the protein / A. Barbiroli, M. Marengo, D. Fessas, E. Ragg, S. Renzetti, F. Bonomi, S. Iametti. - In: FOOD CHEMISTRY. - ISSN 0308-8146. - (2017 Apr).
  • Full spectroscopic characterization of two crystal pseudopolymorphic forms of the antiandrogen cortexolone 17α-propionate for topic application / P. Ferraboschi, M. Sala, R. Stradi, L. Ragonesi, C. Gagliardi, P. Lanzarotti, E..M. Ragg, M. Mori, F. Meneghetti. - In: STEROIDS. - ISSN 0039-128X. - 128(2017), pp. 95-104.