Laboratory in sustainability of livestock systems
A.A. 2025/2026
Obiettivi formativi
The course aims to provide students with knowledge of the main aspects of the rearing techniques in the different animal species (i.e. dairy and beef cattle, poultry, pigs, small ruminants, insects and fish), underlining some of the effects of each farming systems on livestock production, on the environment, and on the animal welfare.
Risultati apprendimento attesi
The students will acquire skills and tools to evaluate the aspects that are crucial in term of sustainability of the livestock productions.
Periodo: Primo semestre
Corso singolo
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Programma e organizzazione didattica
Edizione unica
Responsabile
Periodo
Primo semestre
AGR/19 - ZOOTECNIA SPECIALE - CFU: 7
Attivita' di campo: 4 ore
Esercitazioni: 16 ore
Laboratori: 4 ore
Lezioni: 44 ore
Esercitazioni: 16 ore
Laboratori: 4 ore
Lezioni: 44 ore
Turni:
Docente:
Zucali Maddalena Enrica
Docente/i
Ricevimento:
su appuntamento
Ricevimento:
Su appuntamento
Ricevimento:
Su appuntamento richiesto tramite messaggio e-mail
Sezione di Zootecnica Agraria, I piano, via Celoria 2
Ricevimento:
su richiesta
In ufficio/on line