Biotechnology for a sustainable and safe agri-food system
A.A. 2018/2019
Obiettivi formativi
The Italian agri - food system takes on daily new challenges in relation to: authentication and traceability of animal products by protecting animal biodiversity, eco - sustainability of the agro -food industry, safety of food and feed, evaluation of environmental impact and ecotoxicity of veterinary drugs. The course will provide a multidisciplinary overview of the latest developments within the themes mentioned with particular reference to the approaches and biotechnological applications.
Risultati apprendimento attesi
Non definiti
Periodo: Secondo semestre
Modalità di valutazione: Esame
Giudizio di valutazione: voto verbalizzato in trentesimi
Corso singolo
Questo insegnamento non può essere seguito come corso singolo. Puoi trovare gli insegnamenti disponibili consultando il catalogo corsi singoli.
Programma e organizzazione didattica
Edizione unica
Responsabile
Periodo
Secondo semestre
Moduli o unità didattiche
Module: Characterization of Italian animal genetic resources for food products: authentication and traceability purposes
AGR/17 - ZOOTECNICA GENERALE E MIGLIORAMENTO GENETICO - CFU: 4
Lezioni: 24 ore
Module: Ecosustanaibility of the agri-food chain
VET/04 - ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE - CFU: 2
Lezioni: 12 ore
Module: Ecotoxicity and drugs residues in the food chain
VET/07 - FARMACOLOGIA E TOSSICOLOGIA VETERINARIA - CFU: 2
Lezioni: 12 ore