Biotechnology for a sustainable and safe agri-food system

A.A. 2018/2019
8
Crediti massimi
48
Ore totali
SSD
AGR/17 VET/04 VET/07
Lingua
Inglese
Obiettivi formativi
The Italian agri - food system takes on daily new challenges in relation to: authentication and traceability of animal products by protecting animal biodiversity, eco - sustainability of the agro -food industry, safety of food and feed, evaluation of environmental impact and ecotoxicity of veterinary drugs. The course will provide a multidisciplinary overview of the latest developments within the themes mentioned with particular reference to the approaches and biotechnological applications.
Risultati apprendimento attesi
Non definiti
Corso singolo

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Programma e organizzazione didattica

Edizione unica

Responsabile
Periodo
Secondo semestre
Moduli o unità didattiche
Module: Characterization of Italian animal genetic resources for food products: authentication and traceability purposes
AGR/17 - ZOOTECNICA GENERALE E MIGLIORAMENTO GENETICO - CFU: 4
Lezioni: 24 ore

Module: Ecosustanaibility of the agri-food chain
VET/04 - ISPEZIONE DEGLI ALIMENTI DI ORIGINE ANIMALE - CFU: 2
Lezioni: 12 ore

Module: Ecotoxicity and drugs residues in the food chain
VET/07 - FARMACOLOGIA E TOSSICOLOGIA VETERINARIA - CFU: 2
Lezioni: 12 ore